16 Ocak 2019
Genel

Kamunun ortak elektronik belge yönetim sistemi BELGENET, kamu kurumlarında yaygınlaşmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı başta olmak üzere 9’u bakanlık seviyesindeki toplam 73 kurumun kullandığı BELGENET ailesine son olarak Sayıştay Başkanlığı katıldı.

11 Ocak tarihinde Türksat’ın Gölbaşı Yerleşkesinde gerçekleşen imza törenine Türksat Genel Müdürü Cenk Şen, Sayıştay Başkan Yardımcısı Fikri Özkök, Türksat Teftiş Kurulu Başkanı Mustafa Çavuşoğlu, Hukuk Müşaviri Mehmet Çerikci, Bilişim İş Geliştirme ve Proje Yönetim Direktörü Ömer Faruk Çöllüoğlu ile Sayıştay Bilgi İşlem Daire Başkanı Aziz Saruhan katıldı.

İmza töreninde konuşan Özkök, Türksat’ın kamu kurumlarına sunduğu e-Dönüşüm çözümlerinin kamudaki işleyişi hızlandırdığını, bu kapsamda BELGENET’in de Sayıştay Başkanlığı’nda faydalı olacağını söyledi. Türksat Genel Müdürü Şen ise kamuya sadece BELGENET’le değil bilişim portföyünde bulunan birçok farklı hizmetle çözüm sunduklarını belirterek, tüm BT ihtiyaçları için Türksat’ın her zaman Sayıştay’ın çözüm ortağı olmaya hazır olduğunu ifade etti.