05 Şubat 2019
Genel

Türksat tarafından üniversite öğrencileri arasında bu yıl 4. kez düzenlenecek olan Model Uydu Yarışması, yarışma takviminin açıklanmasıyla birlikte bugün başladı. Yarışmaya katılmak üzere takımlarını kuran öğrenciler, 5-28 Şubat 2019 tarihleri arasında https://modeluydu.turksat.com.tr/ internet adresinden yarışmaya başvurabilecek.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın işbirliğiyle düzenlenen yarışma, ilan edilen takvime göre 6 farklı etapta gerçekleşecek. Yarışmada uçuşları içeren final etabı ise 17 - 22 Eylül 2019 tarihleri arasında Teknofest etkinliğinde yapılacak.

Model Uydu Yarışması ile öğrenciler için teorik bilgiyi pratiğe çevirme fırsatı yanında, takım çalışması, faklı disiplinler arası etkileşimin sağlanması, uydu ve uzay alanında farkındalık oluşturulması ve AR-GE odaklı şirketler ile iletişim kurulması gibi imkânlar da sağlanmış olacak.

Üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği Model Uydu Yarışması ilk kez 2016 yılında 7 takımın katılımıyla düzenlenmişti. Geçen yıl 37 takımın mücadelesine sahne olan yarışmada birinciliği Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden ULAK takımı kazanmıştı.