22 Ağustos 2019
Genel

Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu himayelerinde, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu işbirliğiyle düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası 2019 Yılı Kampanya Tanıtım Toplantısı, Türkiye Belediyeler Birliği’nin ev sahipliğinde yapıldı.

Avrupa Birliği’nin bir girişimi olarak her yıl 16-22 Eylül günlerinde düzenlenecek olan etkinliğin tanıtım toplantısına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politika Kurulu Başkan Vekili Şükrü Karatepe, Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile AB Türkiye Delegasyon Başkanı Christian Berger katıldı.

Tanıtım toplantısı kapsamında Türksat A.Ş. Genel Müdürü Cenk Şen, Türkiye’nin birçok ilinden programa katılan belediye başkanlarına ve yerel yönetim temsilcilerine “Akıllı Şehirler ve Çözümler” konusunda sunum yaptı.

Şen, konuşmasında Antalya ve Denizli’de devam eden akıllı şehir çalışmalarından örnekler vererek, akıllı şehir anlayışıyla sağlanan tasarrufa ve hızlı erişim imkânlarına dikkat çekti.