20 Haziran 2021
Genel

Bakan Karaismailoğlu: “Akaryakıttan Yıllık 19 Milyar Liraya Yakın Tasarruf Sağlıyoruz”

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Yollarımızın işletme performansının artırılmasıyla bugün zaman ve akaryakıttan yıllık 19 milyar liraya yakın tasarruf sağlıyoruz” dedi.

Bakan Karaismailoğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen 71. Bölge Müdürleri Genel Toplantısı'nın açılışına katıldı. Toplantıda Türksat Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kemal Yüksek ile Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok da Bakan Karaismailoğlu’na eşlik etti. Karaismailoğlu, açılışta yaptığı konuşmada Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Türkiye'yi uçtan uca kuşatan konforlu ve emniyetli yollar yaparken, aynı zamanda ülkenin dünyayla bağlarını güçlendirdiğini söyledi. Yatırımların etkisiyle yıllık ortalama 1 milyon 20 bin kişilik istihdam imkânı doğduğunu anlatan Karaismailoğlu, ulaşım ve haberleşme alanında yatırımlara hızla devam edeceklerini belirtti.

 

"Ölümlü trafik kazaları haberleri artık yok denecek kadar azaldı"

Güvenli ve kusursuz yollar ile ölümlü trafik kazaları haberlerinin de artık yok denecek kadar azaldığına dikkati çeken Karaismailoğlu, karayollarında seyreden araç sayısı artarken, 100 milyon taşıt×kilometre başına düşen kaza anında ölümlerin 5,72'den 1,21'e düştüğünü vurguladı. Kazalarda hayatını kaybedenlerin sayısında yüzde 79 azalma sağlandığını ifade eden Karaismailoğlu, şöyle konuştu:

Yüz bin kişi başına trafik kazalarında can kaybında dünya ortalaması 18 iken, ülkemizde bu rakam 2019 sonu itibarıyla 6,6'ya gerilemiştir. Bölünmüş yollarımızdaki hızımız da saatte 40 kilometreden 88 kilometreye çıkarken, seyahat süresi yarı yarıya azalmıştır. Yollarımızın işletme performansının artırılmasıyla bugün zaman ve akaryakıttan yıllık 19 milyar liraya yakın tasarruf sağlıyoruz. Sanayicimize, çiftçimize malını daha hızlı ve daha tasarruflu bir şekilde nakliye etme imkânı sunarak ticari başarılarına da katkı yapmış oluyoruz.

Karaismailoğlu, teknolojik imkanlardan yararlanarak, ülkedeki tüm kara yollarının hareketlilik, verimlilik ve güvenlik açısından merkezi olarak yönetimini, kontrolünü ve takibini yapacak bir sistemi hayata geçirdiklerini anlattı. Gelişen dünyada ticaretin en hızlı şekilde yapılabilmesi ve mesafelerin kısaltılması için tüm ulaşım modlarının entegre çalışabilmesinin çok önemli olduğunun altını çizen Karaismailoğlu, dünyanın büyüyen ve gelişen ticaret yolları perspektifinden bakıldığında Kanal İstanbul'un öneminin görüldüğünü vurguladı.