14 Mart 2019
Genel

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, bilgi ve iletişim altyapılarındaki gelişmelerden en fazla faydalanılan alanlardan birinin eğitim olduğunu belirterek, “Bilgi ve iletişim teknolojilerini etkin kullanan ülkeler uluslararası alanda rekabet avantajını elde ediyor. Bilgiyi etkin kullanabilmek için de eğitimde teknolojik altyapıların yoğun şekilde kullanılması gerekiyor.” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve GSM operatörleri arasında imzalanan protokol kapsamında, tüm cep telefonu aboneleri, çevrim içi sosyal eğitim platformu Eğitim Bilişim Ağı’na (EBA) aylık 3 GB’ye kadar ücretsiz erişecek.

MEB Başöğretmen Salonunda düzenlenen törende, MEB, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve GSM operatörleri arasında, “Türkiye’nin Operatörlerinden Türkiye’nin Eğitim İçeriklerine Erişim Desteği İş Birliği Protokolü” imza törenine Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Reha Denemeç, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Türksat Genel Müdürü Cenk Şen, MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Anıl Yılmaz, Turkcell Dijital İş Servisleri Genel Müdürü Hakan Erkan,  Türksat Genel Müdür Yardımcısı Metin Çavuşoğlu, Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Ümit Önal ile Vodafone Kamu İlişkileri Kıdemli Müdürü Burcu Önem katıldı.

Sayan, çocuk ve gençlerin donanımlı ve bilinçli bireyler olarak yetişmeleri için bilgiyi etkin ve verimli kullanmalarının sağlanması gerektiğini söyledi.

Operatörler tarafından EBA’daki eğitim içeriklerine ücretsiz erişim imkânı sunulmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Sayan, “Uygulamanın Nisan ayı sonundan önce faaliyete geçeceğini, Mayıs ayında da tam olarak faaliyette olacağını düşünüyorum.” ifadesini kullandı.

Bakan Yardımcısı Denemeç, yaptığı konuşmada, Bakanlığın çevrim içi sosyal eğitim platformu EBA’nın Türkiye için önemli bir eğitim portalı olduğunu belirterek, platformun içeriğini her geçen gün daha da zenginleştirdiklerini söyledi.

Toplumun bilgiye kolayca ulaşabilmesinin önemine işaret eden Denemeç, şöyle devam etti:

Mekândan bağımsız olarak çocuklarımızın bilgiye ve buradaki farklı eğitim içeriklerine ulaşmasının önündeki tüm engelleri kaldırıyoruz. Kendi telefonlarından bu içeriklere ulaşabilecekleri gibi annelerinin, babalarının, ablalarının, ağabeylerinin telefonlarından da ulaşabilirler. Tableti veya akıllı telefonu olan Türkiye’deki tüm bireylerin de bu içeriklere ulaşma fırsatı var.

MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Anıl Yılmaz da sayısal eğitim materyallerinin erişilebilir olmasının, eğitimde teknoloji kullanımı konusunun önemli başlıkları arasında yer aldığını belirtti.

Türkiye’nin iletişim altyapısında önemli mesafeler alındığını söyleyen Yılmaz, bunun eğitim sektöründe etkin ve verimli kullanılmasına yönelik çalışmaları yoğunlaştırdıklarını bildirdi.

Yılmaz, işbirliğinin, 2023 Eğitim Vizyonu hedeflerine ulaşmadaki ulusal çabanın ve toplumun tüm kesimlerinin bu konuda birlikte çalıştığının bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından Denemeç, Sayan ve Yılmaz ile GSM operatörlerinin yetkilileri protokolü imzaladı.