26 Temmuz 2018
Bilişim
Genel

e-Devlet Kapısı’nda oluşturulan e-Diploma doğrulama hizmetinden faydalanan ilk üniversite Ankara Üniversitesi oldu. Bu kapsamda Ankara Üniversitesi, mezunlarına artık e-Diploma verebilecek.

Türksat ile Ankara Üniversitesi arasında imzalanan 24 Nisan 2018 tarihli “e-Devlet Kapısı’na Hizmet Entegrasyonuna İlişkin Protokol” çerçevesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, Ankara Üniversitesi e-BEYAS doğrulama hizmetini e-Devlet Kapısı’na taşıdı.  

Ankara Üniversitesi’nin e-Devlet Kapısı’nda e-Diploma doğrulama hizmetinden yararlanan ilk üniversite olduğunu belirten Ankara Üniversitesi Belge Yönetimi ve Arşiv Sistemi (BEYAS) Koordinatörü ve Ankara Üniversitesi e-Devlet Koordinasyon sorumlusu Prof. Dr. Fahrettin Özdemirci, Ankara Üniversitesi’nin önceki yıllarda vermiş olduğu diplomaların da sisteme entegrasyonu, e-Devlet Kapısı’ndan sorgulanması ve doğrulanması için de Türksat ile çalışmalar yürüttüklerini sözlerine ekledi.

Ankara Üniversitesi ile Türksat arasında 9 Aralık 2011 tarihinde imzalanan ve bilgi teknolojileri standartlarının yükseltilmesi amacıyla e-devlet uygulamaları, bilişim ve iletişim teknolojileri, EBYS, e-Arşiv konularında birlikte çalışma esaslarını belirleyen işbirliği protokolü çerçevesinde yürüttükleri çalışmaları bir adım daha ileriye götürdüklerini söyleyen Özdemirci, “Ankara Üniversitesi’nde 2017-2018 bahar yarıyılı itibarıyla e-Diploma uygulamasına geçildi.” dedi.