13 Aralık 2021
Uydu

Türksat Genel Müdürü Hasın Hüseyin Ertok, Dünya uydu sektörünün liderlerini ve kilit oyuncularını bir araya getiren ve World Satellite Business Week’e konuşmacı olarak katıldı. Yer Sabit Yörünge (GEO) ve Alçak Yörünge Uyduları’nın (LEO) geleceğine ilişkin açıklamalarda bulunan Ertok, Türkiye’nin yeni nesil haberleşme uydusu Türksat 5B’nin önümüzdeki hafta uzaya gönderileceğini ve 5B ile hem verilen hizmetleri hem de uçtan uca iş modellerini artıracağını açıkladı.

Uydu sektörünün liderlerini ve kilit oyuncularını bir araya getiren World Satellite Business Week, Paris’te başladı. Dünyada tüm uydu ekosisteminden sektör karar vericilerini bir araya getiren World Satellite Business Week’de bu yıl uydu sektörüne yön veren 130'dan fazla konuşmacı yer alırken Türkiye adına Türksat Genel Müdürü Hasın Hüseyin Ertok zirvede konuşmacı olarak yer aldı. Alçak Yörünge Uyduları’nın dünya uydu sektöründeki geleceğine ilişkin öngörülerini anlatan Ertok, LEO takım uyduların uydu pazarındaki yerine yönelik bilgiler de verdi. Türksat’ın da uydu sektörü için en kalabalık ve en yüksek gelirli bölgede yer aldığına işaret eden Ertok, Türksat’ın MENA ve Ortadoğu bölgesinde satcom çözümleri için en güçlü ve en güvenilir sağlayıcı olduğuna da dikkat çekti.

Ertok, Türksat yeni nesil GEO uyduların gelişen kapasiteleri ve yükselen kullanım ömürleri ile potansiyellerinin arttığına işaret ederek Türkiye’nin yeni nesil haberleşme uydusu Türksat 5B’nin de önümüzdeki hafta uzaya gönderileceğini vurguladı.  5B ile hem verilen hizmetlerin hem de uçtan uca iş modellerinin artacağını belirten Ertok, uydu sektöründe belirli uygulama türleri için uçtan uca güvenli hizmetlerin yanı sıra yönetilen hizmetlerde ihtiyaca göre hareket edilmesi gerektiğini ifade  ederken, Türksat’ın da bu noktada hem son kullanıcıya hem de sektörlere önemli hizmetleri sorunsuz bir şekilde verdiğini anlattı.

Paris’te 13-16 Aralık 2021 tarihleri arasında devam edecek olan World Satellite Business Week kapsamında üst düzey resmi sosyal etkinlikler de düzenlenirken zirve, hem çevrimiçi hem de fiziki toplantılarla devam etti.