25 Ocak 2018
Bilişim
Genel

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü ile Türksat A.Ş. arasında 24 Ocak 2018 tarihinde Karar Destek Sistemi Projesi imzalandı. Bakanlığı temsilen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Ömer Alan tarafından sözleşme imzalandı. CBS Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Yavuz Torun, Türksat Bilişim İş Geliştirme ve Proje Yönetim Direktörü Ömer Faruk Çöllüoğlu ve proje ekibi de proje başlangıç toplantısına yer aldı.

1 yılda tamamlanması planlanan Karar Destek Sistemi (KDS) Projesi ile Bakanlık BT uygulamalarının izlenmesi ve gösterimine ilişkin veri ambarı, veri sözlüğü, iş zekası ve raporlama altyapılarının oluşturulması hedefleniyor. Bakanlık yönetim kademesi ve personelinin kullanımına yönelik web ve mobil uygulama geliştirilmesini de içeren proje ile ayrıca Bakanlık birimlerinin ihtiyaçları doğrultusunda KDS raporlarının oluşturulması da mümkün olacak.

Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Ömer Alan, proje ile Bakanlık hizmetlerinden alınan verimi arttırmak istediklerini ifade etti. Karar destek sistemlerinin yöneticilere sağladığı faydalardan bahseden Alan, zamanın çok değerli olduğu günümüzde karar destek sistemi ve iş zekası çözümlerinin yöneticilere hızlı ve doğru kararlar almasında yardımcı olduğunu sözlerine ekledi.