22 Mayıs 2018
Genel

Limanlara gelen gemilere ait bildirimlerin tek bir sistem üzerinden elektronik yapılmasına imkân sağlayacak “Liman Tek Pencere Sistemi Protokolü” Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci arasında imzalandı.

Bakan Arslan, limanlarda herhangi bir işlemle ilgili veri girildiğinde Liman Tek Pencere Sistemi aracılığıyla tüm bakanlıkların bunu kullanabileceğini belirterek, “Her bakanlık için insanımız ayrı ayrı veri girmek zorunda kalmayacak.” dedi. Bakan Arslan, Türkiye’nin son 15 yıllık süreçte gelişim adına büyük mesafeler kat ettiğini ve Dünya’nın en hızlı büyüyen ülkeleri arasında yer aldığını söyledi.

Ekonomide yakalanan istikrarın denizcilik sektöründe de kendini gösterdiğini ifade eden Arslan, denizciliğin birçok alanında önemli atılımlar gerçekleştirildiğini bildirdi.

Arslan, denizlerden sağlanan imkânların artırılması, kaynakların ekonomiye kazandırılması ve en etkin şekilde kullanılması için bakanlıklarının öncülük yaptığına işaret ederek, son 15 yılda denizciliğin her alanında kayda değer artışların meydana geldiğini anlattı.

Türk sahipli yabancı bayraklı gemilerin ve teknelerin Türk bayrağına geçmeleri için başta vize ve vergi olmak üzere tüm engelleri kaldırdıklarını vurgulayan Arslan, “Hedefimiz 6 bin tekneye Türk bayrağı çekilmesiydi. Bugün itibarıyla 5 bin 740 teknemiz Türk bayrağına geçiş yaptı. Çok daha erken 6 bin rakamını yakalayacağız.” diye konuştu.