13 Eylül 2019
Genel
Uydu

Türksat ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı tarafından üniversite ve yüksek lisans öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen Model Uydu Yarışması’nın dördüncüsü 9-12 Eylül tarihlerinde Türksat Gölbaşı Yerleşkesinde gerçekleştirildi. Model Uydu Yarışması’nda bu yıl Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinden Grizu-263 takımı birinci oldu.

İstanbul Teknik Üniversitesinden Apis 8A takımı bu yıl ikinci olurken, üçüncülüğü Fırat Üniversitesinden Uvcsat takımı, dördüncülüğü Apis 8B takımı, beşinciliği ise VEGA takımı aldı.

Türksat'ın Gölbaşı yerleşkesinde gerçekleştirilen ödül törenine, Türksat Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kemal Yüksek, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Türksat Genel Müdürü Cenk Şen ve öğrenciler katıldı.

Ödül töreni öncesinde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, öğrencilerin yarışmaya ilgisinin artmasından mutluluk duyduğunu belirterek, bu tür  yarışmalarla öğrencilerde farkındalık yaratmak ve deneyim yaşatmak istediklerini vurguladı.

Sayan, model uydu yarışmasıyla öğrencilere gerçek bir uydu deneyimi yaşatmayı, onların okulda edindikleri teorik bilgiyi pratikle buluşturmayı, farklı disiplinleri bir araya getirmeyi ve öğrencilere takım ruhunu aşılamayı hedeflediklerini söyledi.

Başarılı olan öğrencileri bakanlık kurumlarında görmek istediklerini aktaran Sayan, “Burada bulunan öğrencilerimizden yarışma sürecinde yaşadıkları tecrübeleri, tespit ettikleri aksaklıkları anlatan ve ‘daha iyi bir yarışma nasıl olur’ sorusuna cevap arayan bir mektup kalem almalarını istiyorum.” diye konuştu.

Türksat Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yüksek ise yarışmanın Türkiye’nin hedeflerini ve vizyonunu ortaya koyan bir etkinlik olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

Türksat olarak faaliyetlerimiz arasında yürüttüğümüz bu yarışma, bu noktada kararlılığını, hevesini ve vizyonunu ortaya koyan bir aktivite olarak önümüze geldi. Teknofest'le başlayan ve bütün genç nüfusumuzu etkileyen bu ekosistemin bir parçası olan bu Model Uydu yarışması, Türkiye'nin hedeflerini ve vizyonunu belirlemesi bakımından önemli, bugün dereceye giren arkadaşlara belirli ödüller verilecek fakat yarışmaya katılan 490 öğrencimiz gösterdikleri efor, başarı ve istekle bu ülkenin birer lideri olarak kendilerini göstermişlerdir. Hepsinin ailelerine ve hocalarına teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu.

Ödül töreninin ardından çekilen aile fotoğrafı ile tören son buldu.