26 Ekim 2021
Genel
Uydu

Türksat AŞ, 26-28 Ekim’de Dubai'de gerçekleştirilecek Orta Doğu'nun en büyük yayıncılık fuarı 'CABSAT 2021'e 5'inci nesil uydusu Türksat-5A'nın gücüyle yerini aldı. Türksat AŞ, fuarda ayrıca milli ve yerli uydu anten ailesi PeycON'u da Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) pazarı için görücüye çıkardı. Türksat standı, Cabsat’ta yoğun ilgi gördü.

Ortadoğu, Afrika ve Güney Asya bölge ülkelerinin hedeflendiği CABSAT’ta 38 ülkeden 200’e yakın şirket ve 10 binin üzerinde katılımcı yerini alırken, Türksat 3’üncü Salon’da F3-30 numaralı stantta yerini aldı. Türksat adına Kablo Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Abdulkadir Şener, Uydu Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Selman Demirel, Uydu Hizmetleri Pazarlama ve Planlama Direktörü Dr. Süleyman Kuzu ve Uydu Hizmetleri Pazarlama ve Planlama Direktörlüğü uzmanları Akif Yüksel ile Ömer Şamil Açba fuara katılırken fuar programı kapsamında Yayıncılık ve Prodüksiyon, Uydu Haberleşmesi, Yayın ve Uydu Ekipmanları, Dijital Medya, İçerik Dağıtımı ve İçerik Değişimi konularında üst düzey toplantılar düzenlendi.

 

350 milyonluk pazara yeni kapı

Türksat-5A uydusu ile Kuzey Afrika bölgesinde (MENA) kapsamasını genişleterek 350 milyonluk pazara yeni bir kapı açan Türksat A.ş., bölge ülkelerindeki yayıncılar ve data hizmet sağlayıcıları ile CABSAT 2021 fuarında yeni iş fırsatlarını da değerlendirecek. Fuar süresince Türksat’ın yerli ve milli PeycON ailesi antenlerinden HidrON, TerrON, MicrON ve AerON da MENA pazarına tanıtılırken uydu haberleşmesi alanında yürütülen faaliyetlere yönelik tanıtım da yapıldı. Fuarda, bu yıl sonunda uzaya gönderilmesi planlanan Turksat 5B ile yerli ürünlerine yönelik görüşmeler de gerçekleştirilirken 3 gün sürecek fuarda bir dizi toplantı da planlandı.

Cabsat 2021 etkinliği süresince de Türksat’ın 5A ve 5B uydusu ile güçlenen uzay segmenti hizmetleri sektör temsilcilerinin ve ziyaretçilerin beğenisine sunulmaya devam edecek. Program ile Türksat, özellikle MENA bölgesinde yerli ve milli ürünleriyle etkinliğini artıracak.

İlk Gün Ziyareti

CABSAT 2021 fuarında yerini alan Türksat A.ş etkinliğin ilk gününde standında Dubai Başkonsolosu İlker  Kılıç’ı ağırladı. Başkonsolos Kılıç, Türksat standina gelerek Uydu Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Selman Demirel'den Türksat 5A ve 5B’ye ilişkin detaylı bilgi aldı.