30 Haziran 2015
Bilişim
Genel

Türksat A.Ş., Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Akıllı Belediyecilik Zirvesi’ne  (2015) katıldı. 

14 - 16 Mayıs 2015 tarihlerinde Bursa Merinos Kongre Merkezi’nde düzenlenen zirve, Türksat’ın bronz sponsorluğunda gerçekleştirildi. Yerel yönetimlerin ve özel sektörün işbirliği ile geliştirilen ve geniş bir yelpazedeki konuların irdelendiği etkinlik, bu yıl ABZ2015 markasıyla katılımcılarla buluştu. 16 oturum şeklinde düzenlenen zirvede, belediye başkanlarından akademisyenlere gazetecilerden özel sektör temsilcilerine kadar çok sayıda katılımcı bildiri sundu. 

Türksat’tan Coğrafi Bilgi Teknolojileri Direktörlüğü, e-Devlet ve Bilgi Toplumu Direktörlüğü, Veri Merkezler Direktörlüğü ile Kurumsal Bilgi ve Siber Güvenlik Yönetimi Direktörlüğü’nün katılım sağladığı zirveye, Türksat Genel Müdür Yardımcısı Dr. Halil Yeşilçimen de katıldı.

Ayrıca Türksat Coğrafi Bilgi Teknolojileri Direktörü Serdar Küpçü, zirvede “Belediye-Vatandaş İlişkilerinde Akıllı Sistemler” oturumunda “Vatandaş İlişkilerinde Akıllı Sistemler ve e-Devlet Kapısı Örneği” başlıklı bir sunum yaptı. Zirvede Türksat tarafından açılan stantta, ziyaretçilere TürksatGlobe ve e-Devlet Kapısı hizmetleri tanıtılırken, stant katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Ayrıca, ziyaretçilere uydu görüntülerinden oluşan posterler hediye edildi.