15 Temmuz 2015
Genel

14 Temmuz 2015 tarihinde Türkiye gazetesinde “Azeriler Türksat’a Rakip Firma ile Anlaştı” başlığıyla yayımlanan habere dair kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla bir açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.

14 Temmuz 2015 tarihinde Türkiye gazetesinde “Azeriler Türksat’a Rakip Firma ile Anlaştı” başlığıyla yayımlanan habere dair kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla bir açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.

Türksat A.Ş., Azerbaycan’ın ilk uydusunu uzaya göndermeye karar verdiği süreçten bugüne dek birlikte çalışma hususunda her zaman geçmişe dayalı köklü ve sıcak ilişkiler içerisinde olmuştur.  

Türksat A.Ş., bu konuda gerek Azeri uydusunun fırlatılmasından önce, gerekse uydunun işletmeye alınmasından sonra Azercosmos’la üst düzey görüşmeler gerçekleştirmiştir. Her iki taraf, bu görüşmelerde işbirliği alanlarının araştırılması hususunda mutabık kalmıştır. 

Bu çerçevede Kasım 2014 Bakütell fuarı ziyareti sırasında Türksat A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Ensar Gül, Azercosmos tesislerini ziyarette ederek, şirket yöneticileri ile birlikte çalışma alanlarının artırılması konusunda görüş birliğine varmıştır. Görüşmenin sonunda Prof. Dr. Gül, Azercosmos Genel Müdürü (CEO) Rashad Nabiyev’i ülkemize ve şirketimize davet etmiştir.

Takip eden dönemde Mart 2015 ABD’de gerçekleşen Satellite 2015 fuarında Türksat A.Ş. ve Azercosmos üst düzey yöneticileri bir araya gelmiştir. Azercosmos Genel Müdürü Nabiyev ile Türksat Genel Müdürü Prof. Dr. Gül’ün katılımıyla gerçekleşen toplantıda, uydu haberleşme alanında birlikte gerçekleştirilebilecek faaliyetlerin önemi vurgulanarak, yeni işbirliği alanlarının araştırılması hususunda mutabakata varılmıştır. Söz konusu toplantıda, müşterek konularının değerlendirilmesi amacıyla 2015 yılı içinde yeniden bir araya gelme kararı alınmıştır.

Basınımızın ve kamuoyunun bilgisine sunarız.