04 Aralık 2018
Bilişim
Genel

Türksat A.Ş., Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen, 24. Uluslararası Telekomünikasyon, İnovasyon ve Yüksek Teknolojiler Fuarına (BAKUTEL 2018)  katıldı.

4-7 Aralık 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinliğe Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Türksat Genel Müdürü Cenk Şen’in yanı sıra 20 farklı ülkeden 230 firma yöneticisi ve yetkilisi katıldı.

Fuar alanını Azerbaycan Ulaştırma, İletişim ve Yüksek Teknolojiler Bakanı Ramin Guluzade ile gezen Turhan, fuar kapsamında kurulan Türksat standını da ziyaret etti.

BAKUTEL 2018’i değerlendiren Turhan, ilgili alanda hizmet veren Türk şirketlerinin de ürünlerini Bakü’de sunma fırsatı yakaladığını kaydetti.

Turhan, daha sonra BAKUTEL 2018 kapsamında düzenlenen Azerbaycan-Rusya-Türkiye-İran Dörtlü Bakanlar Toplantısı’na katıldı. Turhan, Türkiye, Azerbaycan, Rusya ve İran olarak bilgi teknolojileri alanında faaliyet gösteren kamu ve özel sektör kurumlarının daha yakın çalışma imkânlarını kolaylaştırmak, onlara fırsat sağlamak için ortak bir girişim kurma kararı aldıklarını açıkladı.

Fuarın ikinci günüde düzenlenen Hazar İnovasyon Konferansı'nda 5G ve Ötesi başlıklı konuşmacı olarak katılan Türksat Genel Müdürü Cenk Şen artan kapasite talepleri karşısında uydu pazarının genişlediğini vurgularken, bölgesel iş birliklerinin önemine değindi.