08 Ağustos 2019
Genel

Türksat uzman ve yöneticileri Ankara Kalkınma Ajansı’nın desteği ile Teknopark Ankara’da düzenlenen “Nar Dikey Hızlandırıcı ve Ticarileşme Programı kapsamında mentorlük ve melek yatırımcılık eğitimi programına katıldı.

Türksat’ın tüm faaliyet alanlarındaki uzman ve yöneticilerden oluşan 15 kişilik Türksat çalışanları alanlarında Ankara’da yetişmiş insan gücünün geliştirilmesine yönelik aldıkları mentörlük eğitimini başarıyla tamamladı. 

Konuyu sosyal sorumluluk bilinci boyutuyla da ele alan Türksat, yürütülen programla Ankara’daki mentorlük havuzunun genişlemesine katkı sağlamış oldu. Düzenlenen eğitim ile katılımcılara girişimcilerin ticarileşme veya yatırım alma aşamasında ihtiyaç duyacakları konularda rehberlik edecek donanıma sahip olmaları, hukuk ve finans alanında kritik noktaların analizi, müzakere teknikleri, iş modellerine ilişkin alternatif uygulamalar konusunda eğitim verildi.

Alınan eğitimler ile birlikte vaka analizi için yatırım sermayesi fon temsilcisi, melek yatırımcı ve kuluçka merkezine başvuran/faaliyet gösteren girişimciler davet edildi, karşılıklı mülakatlar yapıldı.

Nar Dikey Hızlandırıcı ve Ticarileşme Programı nedir?

Nar Dikey Hızlandırıcı ve Ticarileşme Programı, ileri teknolojili ürün üreten startupların ticarileşme ve seri üretim aşamalarının desteklendiği teknolojik alana ve ihtiyaca göre kurgulanmış hızlandırıcı ve kuluçka programıdır.