17 Ağustos 2021
Uydu

Türksat, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde15'incisi düzenlenen Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'na (IDEF 2021)’e yerli ve milli askeri sınıf PeycOn ailesi uydu antenleri ile katıldı.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Milli Savunma Bakanlığı ev sahipliği ile düzenlenen İDEF 2021'e 1410B nolu standda katılan Türksat AŞ'nin yeni markaları olan PeycOn ailesi fuarın ilk gününde büyük ilgi gördü. Savunma sanayii firmaları temsilcileri tarafından yoğun ziyaret alan  Türksat standını Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç ve İngiliz Ticaret Bakanı Graham Stuart ziyaret ederek, Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok ve Uydu Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Selman Demirel'den Türksat ürünlerine ilişki bilgi aldı.

Türksat, hareketli araçlar için denizde ve karada uydu aracılığıyla ekonomik, kesintisiz hizmet olanağı sağlayan ve Türksat tarafından üretimi yapılan SOTM (Satcom On The Move) antenleri HidrOn ve TerrOn ile fuara katılırken, çanta dahil 14.5 kg ağırlığında ve sırtta taşınabilir manpack anteni olan MicrOn’u da İDEF 2021’de sergiliyor. Türksat uydularının gücünü de alan PeycOn ailesi antenlerinden MicrOn, zorlu koşullarda bile birkaç dakika içerisinde uyduya bağlanabilirken, Ka-Bant üzerinden 6 mbps (upload)/ 25 mbps (download) hızında internet bağlantısı sağlıyor. PeycOn ailesinin bir diğer üyesi olan ve araç üstü mobil uydu haberleşme sistemi AerOn da İDEF 2021'de yer alırken ultra yüksek performanslı tek parçalı anteni ile görücüye çıktı.

Türksat ve Türksat PeycOn ailesi anten grubu 20 Ağustos 2021 tarihine kadar İDEF 2021'de ziyaretçilerle buluşmaya devam edecek.