03 Kasım 2017
Genel

Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM), Millî Savunma ve Güvenlik Enstitüsü ile Nişantaşı Üniversitesi tarafından düzenlenen “İstanbul Güvenlik Konferansı 2017”, 01-03 Kasım 2017 tarihinde düzenlendi.

İstanbul’da gerçekleştirilen konferansa Türksat Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M. Vecdi Gönül baş konuşmacı olarak katıldı.  

Konferans kapsamında Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TUSAŞ) tesislerindeki Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi’nde (USET) üretimine başlanan, Türkiye’nin ilk yerli haberleşme uydusu Türksat 6A projesi tanıtıldı.

Konferansta konuşan Türksat Uydu Programları Direktörü Selman Demirel, Türksat 6A’nın Türkiye’de yapılan en büyük AR-GE projelerinden biri olduğunu vurgulayarak, uydunun Aralık 2020 itibarıyla tamamlanmasının planlandığını dile getirdi.

Yeni uydu projeleri Türksat 5A ve Türksat 5B haberleşme uydularıyla ilgili bilgi veren Demirel, söz konusu uydulara ait ihale aşamasının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, şunları söyledi:

Önümüzdeki hafta itibarıyla sözleşmesinin imzalanması planlanıyor. Gerekli teknik çalışmalar, değerlendirmeler yapıldı. Türksat 5A ve Türksat 5B tedarik ettiğimiz uydular. Türksat 5A’nın 2020’de, Türksat 5B’nin de 2021’de fırlatılması planlanıyor.

Konferans kapsamında kurulan Türksat standında, şirketin faaliyet alanları hakkında tanıtım yapıldı. Türksat standı katılımcılardan yoğun ilgi gördü.