04 Şubat 2022
Uydu

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST kapsamında bu yıl 7.’si gerçekleştirilecek olan Türksat Model Uydu Yarışması için son başvurular 28 Şubat’ta yapılacak. Mühendislik ve teknoloji fakültesi öğrencileri arasında her geçen yıl daha da artan bir ilgiyle düzenlenen Türksat Model Uydu Yarışması, Ağustos ayında Tuz Gölü’nde gerçekleştirilecek.

Öğrencilerin uydu ve uzay teknolojleri alanında kıyasıya rekabet için hazırlandığı yarışma, mühendislik alanında lisans ve yüksek lisans eğitimi alan öğrencilere teorik bilgiyi pratiğe dönüştürme fırsatı sunuyor ve disiplinler arası çalışma becerisi edindirmeyi amaçlıyor.

Öğrencilerin diğer üniversite takımlarıyla tecrübe paylaşımı, sektörde faaliyet gösteren kurumlar, şirketler, uzmanlar ve mühendisler ile iletişim imkânının da sağlanacağı yarışma ile uydu ve uzay teknolojileri alanında insan kaynağı yetiştirilmesi hedefleniyor.
Yarışma sonunda, 1. takım üyelerine 40.000 TL, 2. takım üyelerine 30.000 TL, 3. takım üyelerine 20.000 TL ödül verilecek.

Başvuru Adresi: https://www.teknofest.org/tr/competitions/competition/28