22 Şubat 2018
Genel

Türkiye’de ilk defa üniversite ve yüksek lisans öğrencileri arasında düzenlenen Türksat Model Uydu Yarışması’nın üçüncüsü, Türkiye Teknoloji Takımı işbirliğiyle 20-23 Eylül 2018 arasında gerçekleşecek.

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest İstanbul kapsamında gerçekleştirilecek olan 3. Türksat Model Uydu Yarışması, İstanbul Yeni Havalimanında (İGA) ortaklaşa düzenlenecek.

Yarışmada öğrenciler, “tasarla-yap-uçur” modeli ile gerçek uydu sistemlerinin yapım süreçlerini birebir uygulama şansı elde edecek. Ayrıca, farklı üniversite takımlarıyla tecrübe paylaşımı ve sektörde faaliyet gösteren kurumlar, şirketler, uzmanlar ve mühendisler ile iletişim imkânı da bulacak.

Yarışma sonunda, ilk üç sırada yer alan takımların üyeleri ile liderine anlaşmalı teknoloji mağazalarından hediye çeki verilecek. (1. Takım üyelerine 2.000 TL, 2. takım üyelerine 1.500 TL, 3. takım üyelerine 1.000 TL)

Gerçek uydu sistemlerinin yapım süreçlerine çok yakın modellemelerin yapılacağı yarışma ile ilgili detaylı bilgiye www.modeluydu.org adresinden ulaşılabilecek.