30 Haziran 2015
Genel

Türksat Genel Müdürü Prof. Dr. Ensar Gül, evlere kablo altyapısı üzerinden sayısal TV ve genişbant internet hizmeti veren Türksat’ın, sabit telefon hizmeti de vermeye başlayacağını belirtti.

Prof. Dr. Gül, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Türksat’ın bir teknoloji şirketi olduğunun altını çizerek, “Bilişim projeleri de yapıyoruz. Bilişim projelerinde uluslararası alana çıkmak istiyoruz. Bu konudaki çalışmalar sürüyor” şeklinde konuştu.

Yılsonunda Türksat’ın halka arz edilmeye hazır olacağını ifade eden Prof. Dr. Gül, bu amaçla finans ve muhasebe sisteminin Uluslararası Finansal Raporlama Standartları’na (UFRS)  uygun hâle getirilmesi için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Türksat’tan ev ve cep telefonu hizmeti

Evlere kablo altyapısı üzerinden sayısal TV ve genişbant internet hizmeti verdiklerini hatırlatan Prof. Dr. Gül, sabit telefon hizmeti de vermeye başlayacaklarını söyledi. Telefon hizmetinin verilmesiyle ilgili altyapının hazır olduğunu bildiren Prof. Dr. Gül, bu konu hakkında yakında tanıtım yapılacağını kaydetti. Kablo yayıncılık hizmeti alan abonelere sabit telefon hizmeti sunmak üzere gerekli altyapının hazırlandığını ifade eden Prof. Dr. Gül, evde kullanılan modeme analog telefonların bağlanmasıyla sabit telefonla görüşmelerin yapılabileceğini bildirdi.

Sanal operatör olarak cep telefonu hizmeti de vereceklerini belirten Prof. Dr. Gül, “PTTCell, BİMCell gibi operatörümüz olacak. İsmi henüz netleşmedi. Biz, bir müşteriye gittiğimiz zaman haberleşmeyle ilgili tüm hizmetleri verebileceğiz. Yani sayısal TV platformu, internet, sabit telefon, cep telefonu gibi hizmetlerin hepsini verebileceğiz” şeklinde konuştu.

Ücretlendirmeyle ilgili çeşitli kampanyaların düzenleneceğini bildiren Prof. Dr. Gül, “Tek bir paket içinde televizyon, internet ve telefon hizmetlerinin yer alacağı kampanyalar üzerinde çalışmalarımız sürüyor” dedi.

“2023’e kadar tüm illere kablo altyapısı götürülecek”

Kablo altyapısını genişletme kararı aldıklarını anlatan Prof. Dr. Gül, “Bu yıl Karaman, Bolu ve Şanlıurfa’da kablo altyapısı tamamlanacak. 2023’e kadar tüm illere kablo altyapısının götürülmesini hedefliyoruz. Kablo yayıncılık hizmetlerimizde kampanyalar devam edecek. Sayısal TV ve internet abone sayısını artırmaya, analog müşteri sayısını ise azaltmaya çalışıyoruz. İleride sayısal TV ve internet olacak. Analogdan çıkmaya çalışıyoruz" dedi.

“Anadolu’daki TV kanallarına yüzde 10 uplink indirimi”

Türksat üzerinden uplink hizmeti verilen TV kanallarına yaklaşık yüzde 10 indirim yapıldığını vurgulayan Prof. Dr. Gül, “Bu durum, televizyon kanallarının maliyetlerini düşürdü. Anadolu’da yayın yapan, reklam gelirleri az olan ya da hiç olmayan televizyon kanallarını düşünerek bu indirimi yaptık" ifadesini kullandı.

Türksat’ın TV kanallarına dolar üzerinden fatura kesmesinin zaman zaman eleştirildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Gül, Türksat’ın uydu ödemelerinin dolar üzerinden yapıldığını, bu nedenle de faturaların dolar üzerinden kesildiğini kaydetti.