25 Haziran 2015
Genel

Türksat A.Ş. ile Bilkent Üniversitesi, Türksat’ın faaliyet alanlarında AR-GE projeleri yapmak üzere işbirliği protokolü imzaladı.

Türksat A.Ş. ile Bilkent Üniversitesi, Türksat’ın faaliyet alanlarında AR-GE projeleri yapmak üzere işbirliği protokolü imzaladı.

Türksat Genel Müdürü Prof. Dr. Ensar Gül, Bilkent Üniversitesi’nde gerçekleştirilen imza töreninde, sanayileşmiş ülkelerin gücünü bilgiden aldığını belirterek, “Türkiye’de sanayi ve üniversite işbirliği artmalıdır” dedi.

İmza töreninde Türksat faaliyetleri hakkında bir sunum yapan Prof. Dr. Gül, üniversite ile sanayi işbirliği kapsamında kurulacak olan laboratuvarın yeni ve başarılı bir model olmasını beklediklerini söyleyerek şunları söyledi:

TürksatLab çalışmaları birçok yenilikçi teknolojinin sanayiye kazandırılmasında faydalı olacaktır.” dedi. Prof. Dr. Gül, Türksat 4B uydusunun haziran ayında fırlatılacağını ifade ederek, “Türksat 5A uydusunun yapımına bu sene başlayacağız. Yalnız burada şartnameyi yazarken yüzde 25 yerli katkı oranını hedefliyoruz.

“Türksat, Türkiye’nin saygınlığını artıran bir kurum”

Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar, “Türksat, Türkiye’nin saygınlığını artıran önemli kurumlardan biridir.” dedi. Atalar, Türkiye’nin yenilik ve inovasyon yapabilecek gençlere ihtiyacı olduğunu dile getirerek şu şekilde konuştu:

Türk insanında yaratıcılık genleri bulunduğuna inanıyorum; bunları harekete geçirmek lazım. Gençlere imkân verince çok iyi şeyler yapabiliyorlar. Bu işbirliği protokolü sayesinde özellikle elektrik mühendisliği bölümündeki hocaların çalışmalarıyla birçok yenilik yapabileceğimizi düşünüyorum.”

AR-GE Projeleri TürksatLab’ta gerçekleştirilecek

Protokol kapsamında yürütülecek AR-GE projeleri, Türksat tarafından kurulacak TürksatLab adı verilen laboratuvarda gerçekleştirilecek. TürksatLab bünyesinde Bilkent Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü akademisyenleri ve araştırmacılarıyla Türksat uzmanları birlikte AR-GE çalışmaları yürütecek.