16 Nisan 2020
Genel

Türksat ile IDC Türkiye işbirliğiyle internet üzerinden “COVID-19'un  Kamu Bilişim Sektörüne Etkileri” başlıklı webinar (online seminer) düzenlendi. Türkiye’nin önde gelen teknoloji kurumlarından temsilcilerin katıldığı online etkinlikte COVID-19 pandemi sürecinin e-Devlet hizmetlerine, ulusal bilişim stratejilerine ve siber güvenliğe etkileri değerlendirildi.

Türksat Kurumsal Bilgi ve Siber Güvenlik Yönetimi Direktörü Mehmet Ali Erkul etkinlikte yaptığı değerlendirmede pandemi ile birlikte siber güvenlik süreçlerinin orkestrasyon, izolasyon ve farkındalık çerçevesinde yeniden dizayn edildiğini ifade etti.

e-Devlet ve Bilgi Toplumu Direktörlüğü Proje Yöneticisi Fatih Çiçek ise,  önceki dönemlere göre pandemi döneminde e-Devlet Kapısı’daki kullanım oranlarındaki artışa dikkat çekerek, önceki yıllarda kullanıcı trafiğinde artışa neden olan üst soy sorgulama gibi bazı hizmetler dolayısıyla e-Devlet altyapılarına yapılan yatırımlar sayesinde sürecin sorunsuz bir şekilde yürütüldüğünü vurguladı.

Ayrıca webinar programı Türksat Tanıtım, Kablo İnfo ve Türksat youtube kanallarından da canlı olarak yayınlandı.