25 Haziran 2015
Genel

Türksat teknoloji merkezli proje yönetimindeki son gelişmeleri akademinin bilimsel altyapısı ile birleştirerek hizmete sunuyor. Bu çerçevede Türksat A.Ş. ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ilk adımı attı. İki kurum arasında eğitim, araştırma ve danışmanlık alanında işbirliği konularını kapsayan ‘Proje Yönetim Ortak Sertifika Programı’na ilişkin sözleşme 15 Ekim 2014 Çarşamba günü Türksat A.Ş. Ankara Gölbaşı Yerleşkesi’nde imzalandı.

Türksat  teknoloji merkezli proje yönetimindeki son gelişmeleri akademinin bilimsel altyapısı ile birleştirerek hizmete sunuyor. Bu çerçevede Türksat A.Ş. ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ilk adımı attı.  İki kurum arasında eğitim, araştırma ve danışmanlık alanında işbirliği konularını kapsayan ‘Proje Yönetim Ortak Sertifika Programı’na ilişkin sözleşme 15 Ekim 2014 Çarşamba günü Türksat A.Ş. Ankara Gölbaşı Yerleşkesi’nde imzalandı.

İmza törenine Türksat A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Ensar Gül ve Teftiş Kurulu Başkanı Mustafa Çavuşoğlu katılırken, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nden Rektör Prof. Dr. Metin Doğan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Barca ile birlikte, İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erdal Akdeve yer aldı.

Türksat A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Ensar Gül, şirketin, önemli projelerde üniversitelerle işbirliği halinde olmasından memnuniyet duyduklarını belirtirken, proje yönetimi sertifika programının iyi bir başlangıç olmasını temenni ettiklerini söyledi.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan da, işbirliği protokolünün hayırlı olmasını dilerken, üniversitelerindeki araştırma birimleri ile Türksat A.Ş.’nin daha geniş ve uzun vadeli işbirliği içinde olmasının gereğine işaret etti.

“PROJEM VAR” DİYEN PROJESİNİ NASIL YÖNETECEĞİNİ ÖĞRENECEK


Proje Yönetim Ortak Sertifika Programı, Türksat ve YBÜ’nin proje yönetim metodoloji ve uygulamalarına yönelik ortak sertifikaların düzenlenmesini öngörüyor. İki yıllık olarak imzalanan sözleşmenin süresi, tarafların uygun görüşü ile uzatılabilecek. Ortak sertifika programlarına kayıt ve mali işleri YBÜ’nin Küme Akademisi ve Rekabet Araştırmaları Merkezi Müdürlüğü tarafından yürütülecek. Sertifikalar her iki kurumun onayı ile verilecek. Sertifika programlarında, Temel Düzey Proje Yönetim Uygulamaları (FAZ-1), İleri Düzey Proje Yönetim Eğitimleri (FAZ-2) ve Uygulamalı Proje Yönetimi Eğitimi (FAZ-3 Opsiyonel) verilecek.