26 Ekim 2015
Genel
Uydu

Uydu teknolojileri eğitim laboratuvarı kurulması amacıyla Marmara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (MÜSEM), Türksat A.Ş. ve Uydu Elektronik İletişim İş İnsanları Derneği (TUYAD) tarafından bir işbirliği protokolü imzalandı.

Türksat Genel Müdürü Prof. Dr. Ensar Gül, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Arat ve TUYAD Başkanı Hayrettin Özaydın, üniversite rektörlüğünde düzenlenen törenle TTM (Türksat, TUYAD, Marmara Üniversitesi) Uydu Teknolojileri Eğitim Laboratuvarı oluşturulmasına yönelik protokolü imzaladı.

Uydu teknolojileri alanında üniversite ile sanayi işbirliğini amaçlayan laboratuvar, Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi çatısı altında faaliyet gösterecek.

İmza töreninde konuşan Genel Müdür Prof. Dr. Gül, söz konusu işbirliğinin güzel bir örnek teşkil edeceğini belirterek, kurulacak olan laboratuvarın ülkemize, milletimize hayırlı olması temennisinde bulundu.

Prof. Dr. Arat ise, laboratuvarın sektörde çalışanların yeni teknolojilere uyum sağlamasıyla mesleki teknik eğitim ihtiyacının karşılanacağını belirterek, kurulacak merkezde sektörün insan kaynağına teorik ve pratik eğitim verileceğini, eğitim setlerinin Türksat tarafından sağlayacağını söyledi.

Proje kapsamında, TTM Uydu Teknolojileri Eğitim Laboratuvarında yürütülecek olan mesleki ve teknik eğitim programlarıyla kurumların ve her seviyeden servis destek çalışanlarının (mühendis, tekniker, teknisyen vb.) uydu üzerinden televizyon yayıncılığı teknolojisiyle ilgili her türlü konuda en yeni teknolojiler hakkında bilgilendirilmesi ve uluslararası mesleki yeterlik sertifikası alması hedefleniyor.

Türksat’ın sağlayacağı en son teknolojiyi içeren eğitim setleri ile kurulacak olan TTM Uydu Teknolojileri Eğitim Laboratuvarında akademisyenlerin yanı sıra, Türksat’ın ve sektörün uzman mühendisleri, “uydu üzerinden televizyon yayıncılığı”, “televizyon teknolojileri”, “uydu alıcısı ve anteni kurulum”, “merkezi uydu TV sistemleri”, “iş güvenliği” ve “personel davranışı” gibi konularda mesleki ve teknik eğitimler verecek.