25 Haziran 2015
Genel

Türksat A.Ş. çalışanlarının da destek verdiği “kitap kampanyası” başarıyla tamamlandı. Ordu’nun Kumru ilçesi Konaklı İlkokulu Kütüphanesi, 6 Ekim 2014 Pazartesi günü düzenlenen törenle hizmete açıldı.                                                    

Türksat çalışanları, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilçe dışındaki Kumru’luların destek olduğu, Konaklı İlkokulu’nda oluşturulan kütüphanenin açılışı, Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Yunus Arıncı, Kumru İlçe Kaymakamı Ahmet Oğuz Aslan, Kumru Belediye Başkanı Murat Hatipoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Murat Yaylak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Beyazpınar ve kalabalık bir vatandaş topluluğunun katılımıyla gerçekleşti.

Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Arıncı, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Gençler ve çocuklar bugün asıl burada bulunuş sebebi sizlersiniz. İnşallah sizlere daha iyi bir gelecek, daha iyi bir yarınlar sağlamak için atılan bir adımın parçası bu. İnşallah hakkıyla istifade edersiniz. Bu kütüphanenin ve kreşin açılışında emeği olan, maddi manevi katkı sağlayan herkese sizin adınıza teşekkür ediyorum.

Kaymakam Ahmet Oğuz Aslan, açılıştaki konuşmasında, “Bu bayram gününde bu açılışa vesile olan tüm herkese katkılarından dolayı teşekkür ediyorum”dedi.

Belediye Başkanı Hatipoğlu ise şu şekilde konuştu:

Dinimizin ilk emri, ‘oku’. Bu bayram gününde bizlerde bu emir üzere, gayret göstererek bir okulumuza kütüphane kazandıralım temennisiyle yola çıktık. Okulumuza bugün, gerçi fiziksel olarak küçük ama temsilen büyük bir iş yaparak bir kütüphane kazandırdık. İnsana yapılan yatırım manasında ve okumanın önemine dikkat çekmek noktasında bakıldığında büyük bir iş. Biz inşallah okuyanlardan ve okuduğunu anlayanlardan oluruz. Kütüphanemizin Konaklı Mahallesi’ne hayırlı olmasını diliyorum.

Konuşmaların ardından kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi. Kütüphane kampanyası ve kreş malzemesi teminine yardımcı olanlara teşekkür plaketi sunuldu.