14 Aralık 2019
Genel

Dijital Türkiye Fikir Maratonu'nda Değnekçiler takımı birinci olurken, Piton ikinci, TekHat Takımı üçüncü, Medeniyet Elektronik dördüncü, Verticality For Everyone ise beşinci oldu.

Bu yıl ilk kez düzenlenen Dijital Türkiye Fikir Maratonu'nda 1.’liği Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nden Değnekçiler Takımı kazandı. Gazi Üniversitesi’nden ve Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden öğrencilerin oluşturduğu Piton Takımı ikinci, Adana Alparslan Türkeş Bilim Ve Teknoloji Üniversitesi’nden katılan TekHat Takımı üçüncü, İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nden Medeniyet Elektronik dördüncü, Marmara Üniversitesi’nden ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’dan katılan öğrencilerin oluşturduğu Verticality For Everyone takımı ise beşinci oldu.

Koç: Dijital Türkiye'de herkesin fikri önemli

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Dijital Türkiye'de (e-Devlet Kapısı) herkesin fikrini duymak istediklerini, uygulamanın kullanılmadığı bölgelerde fikir maratonları düzenleyeceklerini söyledi.

"Dijital Türkiye Fikir Maratonu", Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Koç ve Türksat AŞ Genel Müdürü Cenk Şen'in katılımıyla İvedik Organize Sanayi Bölgesi'nde başladı.

Koç, buradaki konuşmasında, söz konusu maratonun ilk olduğunu ve devamının geleceğini ifade etti. Kamu kurumları tarafından sunulan hizmetlere internet ortamında ulaşılmasını sağlayan Dijital Türkiye'de herkesin fikrini duymak istediklerinin altını çizen Koç, "Bugün biz varız, gelecekte sizler burada oturacaksınız. Buraları sizler daha ileri götüreceksiniz. Bundan dolayı sizlerin her türlü fikrine açığız. Bu maraton bir ilk, bundan sonra akademisyenlerle, kamuyla, özellikle Dijital Türkiye'nin kullanılmadığı bölgelere gidip orada vatandaşlarımızla gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Teknolojiyi üreten Türkiye hedefi

Koç, amaçlarının herkesin, her zaman, her yerde Dijital Türkiye'yi kullanabilmesi olduğunu vurguladı.

Gençlerin fikirlerini, yaratıcılık, sosyal etki ve uygulanabilirlik gibi üç ana başlıkta değerlendireceklerini aktaran Koç, hedeflerinin dereceye giren projeleri hayata geçirmek olduğunu söyledi. 

Koç, "Dijital Türkiye'yi bol bol kullanın, teknolojiyi tüketen değil üreten bir Türkiye olmak için çok çalışmamız gerekiyor." dedi.

500'ü aşkın öğrenci yarıştı

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nin himayesinde Türksat AŞ tarafından düzenlenen "Dijital Türkiye Fikir Maratonu"nda, 169 takımda toplamda 584 üniversite öğrencisi yarışıyor.

Maratonu birinci bitiren takıma 15 bin lira, ikinciye 10 bin lira, üçüncüye 5 bin lira, dördüncüye 2 bin lira, beşinciye ise binbeşyüz lira ödül verildi.

 Söz konusu maratonla, e-Devlet ve e-Dönüşüm konularında uygulanabilir, sürdürülebilir ve teknoloji odaklı fikirlerin geliştirilmesi, yeni hizmetlerin tasarlanmasını sağlayacak proje önerilerinin sunulması amaçlandı.