18 Mayıs 2020
Genel

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının katılımıyla düzenlenen "Güvenlik, Savunma, Havacılık ve Uzay'ın Geleceği" konulu çevrim içi videokonferans etkinliği SEDEC Talks, Türksat’ın iletişim desteği ile gerçekleştirildi.

Etkinlik, Türksat Tanıtım ile Kablo TV 1. Kanal, Türksat YouTube kanalları üzerinden ve SEDEC YouTube kanalından canlı yayınlandı.

Moderatörlüğünü Türksat Genel Müdürü Cenk Şen'in üstlendiği etkinlik, Airbus, SpaceX, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), Leonardo ve AQST gibi sektörün önde gelen yerli ve yabancı oyuncularının, genel müdür ve genel müdür yardımcısı seviyesinde temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleşti.

Teknopark Ankara'nın desteklediği, MSI Dergisi’nin de Resmi Yayın ve Basın Sponsoru olduğu etkinlik, sektörün geleceğine ışık tutmasının yanı sıra aynı zamanda katılımcıların geleceğe ilişkin yeni bir yol haritası oluşturmasına da katkı sağladı.

BİTES'in geliştirdiği yerli video konferans yazılımı XperMeet üzerinden düzenlenen etkinlikte, Amerika, Avrupa ve Asya kıtasından katılımcılar yer aldı.

Etkinliğe, Airbus Uzay Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Jean-Marc Nasr, SpaceX Ticari Satışlar Başkan Yardımcısı Tom Ochinero, TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Leonardo Türkiye ve Merkez Asya Uluslararası Pazarlama ve Strateji Başkan Yardımcısı Camillo Pirozzi, AQST Üst Yöneticisi Gurvinder Chohan ve SEDEC Koordinatörü Hilal Ünal Türkan konuşmacı olarak katıldı.